ÇANAKKALE / BİGA - Biga İÇDAŞ Fen Lisesi

Etiket Sonuçları: Biga İçdaş Fen Lisesi

May

Geleneksel olarak düzenlediğimiz Tyt-Ayt birebir provası projemiz kapsamında Ağaköy yerleşkesinde 4-5 Mayıs tarihlerinde sınavlarımizi gerçekleştirdik.

May

Bu hafta meslek tanıtma kulübümüzün misafirleri; kurucumuz İÇDAŞ'ın başarılı mühendisleri ve iş güvenlik uzmanından oluşan bir ekip halinde öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Çok değerli katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

May

Meslek tanıtma kulübümüzün bu haftaki misafiri ilçemizin başarılı eczacısı Füsun Baykurt'du.

Nis

Meslek Tanıtma Kulübümüzün Misafiri Matematik Mühendisi Dr. Öğretim Görevlisi Özlem ORHAN.

Nis

MSÜ sonuçları açıklandı. Öğrencimiz Yağız Çınar Özkan sayısal Türkiye 264. olmuştur. Kendisini tebrik ediyoruz.

Mrt

55. Tübitak 2204-A Lise araştırma projeleri yarışmasında Yazılım alanında "YİTU İLE HER ZAMAN GÜVENDEYİM" isimli proje ile Bursa Bölge Finallerinde, bölge üçüncüsü olduk.

Mrt

Meslek Tanıtma Kulübümüzün bu haftaki konusu mühendislikti.

Mrt

“Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi” kapsamında kongremizi gerçekleştirdik.

Mrt

Genç yazarımız, 2022-2023 mezunumuz YİĞİT AKSOY, okulumuzu ziyaret etti.

Mrt

Bu hafta meslek tanıtım günlerinde misafirimiz Çanakkale'nin başarılı ve saygın doktorlarından, aynı zamanda velimiz; Genel Cerrahi Uzmanı Uğur DOĞRU.

Şbt

YİTU İLE HER ZAMAN GÜVENDEYİM” projemiz ile Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Yalova‘dan 100 projenin kabul edildiği 2204-A TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” bölge finallerine davet edildik.

Şbt

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Düzenlemiş Olduğu Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi Kapsamında Kutadgu Bilig Konulu Çanakkale İl  Paneli gerçekleşti. Panelde konuşmacı olarak öğrencilerimizden Fatma EMİR; ”Yazar ve Eser Bakımından, Eserin Yazıldığı Dönemin Siyasi, Kültürel, Ekonomik, Sosyal Ve Felsefi Özellikler Bakımında Değerlendirilmesi,” Göktürk İÇİN ise “Kutadgu Bı̇lı̇g’ı̇n Dı̇l ve Anlatım Özellı̇klerı̇, Kelı̇melerı̇n Çağrışım Değerlerı̇” konusunda bildirilerini sundular.

Şbt

Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamında okulumuzda düzenleyeceğimiz etkinlik programına haberimizden ulaşabilirsiniz.

Şbt

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Düzenlemiş Olduğu Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi Kapsamında Kutadgu Bilig Konulu Paneli okulumuzda gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz Fatma EMİR’e ve Göktürk İÇİN’e teşekkür ediyoruz.

Şbt

Liselerde bilim uygulamaları projesi kapsamında kaz dağları oluşumu flora (bitkileri )Funa (hayvanları) dağları akarsuları ovalar ile orman ve bitkilerin fotosentez de karbon tutması ve oksijen üretmesi ve ekosistemin işleyişi çevre kirliliği küresel ısınma ve iklim değişikliğinin önlenmesi için neler yapılmalı ormanların bu konudaki faydaları ,fidan ekiminin önemiyle orman yangınları ekosisteme ve insanlığa zararları ile orman yangını önlenmesi ve çıkabilecek yangınlarla nasıl mücadele edilmesi, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin önlenmesi için yenilenebilir enerjinin önemi ve yenilenebilir enerji çeşitleri ile Kazdağları nın potansiyel konuları ile ilgili çok derin bilgiler aldığımız Yenice orman işletme müdürü Mehmet Akkan‘a Teşekkür ediyoruz .

Ekm

Öğrencilerimizle birlikte katıldığımız Teknofest İzmir gezisiyle, bilim ve teknolojinin muhteşem dünyasına keyifli bir yolculuk yaptık. Teknolojinin gücüyle buluştuğumuz bu etkinlik, öğrencilerimizin vizyonunu daha da genişletti.

Nis

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün izni ve Biga İçdaş Fen Lisesi koordinesinde düzenlenecek olan "Online Antiviral Satranç Turnuvası" na tüm okullarımızdan bir satranç kulübü öğretmeni ve istekli öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz. Turnuvaya katılmak için aşağıdaki linke tıklayıp grubumuza katılmanız gerekmektedir.

Mrt

Ortaöğretim Genel Müdürülüğü tarafından organize edilen "Kardeşim Sensin" projesi kapsamında Biga Çavuşköy Özel Eğitim Okulundaydık. Ortak deprem tatbikatı da yaptığımız kardeşlerimizle çok özel bir gün geçirdik.

Mrt

Biga İçdaş Fen Lisesi olarak Tübitak bölge fuarındayız.

Mrt

Biga İÇDAŞ Fen Lisesi ailesi olarak şanlı tarihimizi ve kahramanlıklarla dolu medeniyet mücadelemizi her fırsatta onurla, gururla yâd ediyoruz.

Bu kapsamda Çanakkale Deniz Savaşı'nın kazanılmasında önemli rol oynayan Nusret Mayın Gemisi'ni Karabiga Limanı'nda ziyaret ettik.

Mrt

Başarılı geçen birinci dönemi karne törenimizle tamamladık. Dönem içinde çok okuyan, deneme sınavlarında başarılı sonuçlar alan öğrencilerimizi ödüllendirdik. Başarılı ve kaliteli nesiller yetiştirme hedefimizden şaşmadan yolumuza devam ediyoruz.

Mrt

Okulumuz ile Çanakkale 18 Mart Üniversitesi arasında yapılacak olan ortak çalışmaların değerlendirilmesi ve üniversitenin yerinde görülmesi amacıyla 15 Ocak'ta öğretmen düzeyinde gezi gerçekleştirdik