ÇANAKKALE / BİGA - Biga İÇDAŞ Fen Lisesi

May

Geleneksel olarak düzenlediğimiz Tyt-Ayt birebir provası projemiz kapsamında Ağaköy yerleşkesinde 4-5 Mayıs tarihlerinde sınavlarımizi gerçekleştirdik.

May

Bu hafta meslek tanıtma kulübümüzün misafirleri; kurucumuz İÇDAŞ'ın başarılı mühendisleri ve iş güvenlik uzmanından oluşan bir ekip halinde öğrencilerimizi bilgilendirdiler. Çok değerli katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

May

Meslek tanıtma kulübümüzün bu haftaki misafiri ilçemizin başarılı eczacısı Füsun Baykurt'du.

Nis

Meslek Tanıtma Kulübümüzün Misafiri Matematik Mühendisi Dr. Öğretim Görevlisi Özlem ORHAN.

Nis

MSÜ sonuçları açıklandı. Öğrencimiz Yağız Çınar Özkan sayısal Türkiye 264. olmuştur. Kendisini tebrik ediyoruz.

Mrt

55. Tübitak 2204-A Lise araştırma projeleri yarışmasında Yazılım alanında "YİTU İLE HER ZAMAN GÜVENDEYİM" isimli proje ile Bursa Bölge Finallerinde, bölge üçüncüsü olduk.

Mrt

Meslek Tanıtma Kulübümüzün bu haftaki konusu mühendislikti.

Mrt

“Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi” kapsamında kongremizi gerçekleştirdik.

Mrt

Genç yazarımız, 2022-2023 mezunumuz YİĞİT AKSOY, okulumuzu ziyaret etti.

Mrt

Bu hafta meslek tanıtım günlerinde misafirimiz Çanakkale'nin başarılı ve saygın doktorlarından, aynı zamanda velimiz; Genel Cerrahi Uzmanı Uğur DOĞRU.

Şbt

YİTU İLE HER ZAMAN GÜVENDEYİM” projemiz ile Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Eskişehir, Kütahya, Yalova‘dan 100 projenin kabul edildiği 2204-A TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” bölge finallerine davet edildik.

Şbt

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Düzenlemiş Olduğu Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi Kapsamında Kutadgu Bilig Konulu Çanakkale İl  Paneli gerçekleşti. Panelde konuşmacı olarak öğrencilerimizden Fatma EMİR; ”Yazar ve Eser Bakımından, Eserin Yazıldığı Dönemin Siyasi, Kültürel, Ekonomik, Sosyal Ve Felsefi Özellikler Bakımında Değerlendirilmesi,” Göktürk İÇİN ise “Kutadgu Bı̇lı̇g’ı̇n Dı̇l ve Anlatım Özellı̇klerı̇, Kelı̇melerı̇n Çağrışım Değerlerı̇” konusunda bildirilerini sundular.

Şbt

Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün Düzenlemiş Olduğu Oku-Yorum Yazı-Yorum Projesi Kapsamında Kutadgu Bilig Konulu Paneli okulumuzda gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz Fatma EMİR’e ve Göktürk İÇİN’e teşekkür ediyoruz.

Mrt

2023-2024 Eğitim öğretim yılı dönem sonu etkinlikleri kapsamında İÇDAŞ tanıtım gezisi

Şbt

Cumhuriyet'in 100. yılında, Türkiye'nin bu zamana kadarki birikim ve kazanımlarını milletin hafızasında tazelemek ve inancın başarıya dönüşme öyküsünün hatırasını yaşatmak amaçlanıyor.