ÇANAKKALE / BİGA - Biga İÇDAŞ Fen Lisesi

Ekm

TÜBİTAK, MEB ve Türk Zeka Vakfının ortaklaşa düzenlediği "Zeka Yarışmaları"na katılım için  okulumuzda zeka takımı oluşturduk. Ara sınıfları değerlendirdiğimiz  yarışmaya 117 öğrenciyle rekor bir katılım oldu. Birbirinden zeki öğrencilerimizi 4 aşamalı bir değerlendirme sınavından geçirdik. 5 kişilik okul takımımızı büyük bir zorlukla, küçük farklarla belirledik. Sonuçları incelerken ne kadar şanslı olduğumuzu hissettik.

Şimdi sıra 19 Ekim'de Çanakkale'de birinci olmakta.

Hedefimizi belirledik, İÇDAŞ Fenle ilerliyoruz!

-----------------------------------------------------------

Intensive involvement to intelligence games from our  students.

We founded an intelligence team to join the intelligence games that TÜBİTAK,MEB and Turkish Intelligence Foundation organised jointly.It was a record  participation,117 students participated in the contest that we evaluated 9th, 10th, 11th grades.We held a  4 - stage evaluation test for our students each of whom is smarter  than the other.We hardly determined our school team of 5 by small differences.We felt how much lucky we were while evaluating the results.Now, the next point is to be the first, on 19th October in Çanakkale.

We have set our goal and have been forging ahead with İçdaş Science.

Eyl

Okulumuzda geleneksel hale gelen 9. sınıflar arası basketbol, voleybol ve masa tenisi turnuvalarını başarıyla gerçekleştirdik.

Ailemize yeni katılan üyelerimiz, turnuvalarda hem dostça mücadele ettiler hem de stres attılar.

Turnuva sonucunda tüm öğrencilerimiz, her zaman olduğu gibi gönlümüzün birincisi oldular; dostluk kazandı Öğrencilerimizi ve etkinliklerde emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

--------------------------------------

We successfully performed the ninth grade basketball ,volleyball and table tennis tournaments that became traditional in our school.

The new members of our family fought friendly and let off steam.

As a result of the tournamentss, all our students became the winners of our hearts. We congratulate our students and teachers who contributed to the activities.

@@Hedefini belirle, İÇDAŞ Fenle ilerle!@@

#hedefinibelirle #icdasfenleilerle

"Okulunu sen anlat!"

Okulumuzun potansiyelini ortaya çıkarma, onu bölge ve ülkede bir marka haline getirme çalışmalarımıza sloganımızı belirleyerek başladık.

İnceleme komisyonu tarafından değerlendirilen 324 slogan arasından 1. seçilen sloganımız:

"Hedefini belirle, İÇDAŞ Fenle ilerle!"

(Sude Gül Özcan - 11/B)

Okulumuzda gerçekleştirilen törende okul müdürü Sayın Şebnem Yılmaz tarafından öğrencimize ödülü takdim edildi.

Öğrencimizi tebrik ediyor, okulunu benimseyerek katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.

" Describe your school!"

We started our activities to show the potential of our school,convert it into a brand in our district and county by deciding our slogan.

Our slogan chosen among the 324 slogans by inquiry committee is

" Set your goal, forge ahead with İÇDAŞ Science!"

( Sude Gül Özcan - 11/D )

School Principal Şebnem Yılmaz extended the prize to our student at the ceremony.

We congratulate our student and thank to everyone takes part in the competition by accepting the school.

Eyl

Yurttaki yeni yeni 9 larimiza rehber öğretmenimiz İsmail Özcan  verimli ders çalışma tekniklerini anlattı. Kendisine teşekkür ederiz.  Yesterday,the student advisor İsmail Özcan told our new students- grade 9- the techniques of studying efficiently.

9. Siniflarimiza matematik olimpiyatları için bilgilendirme toplantısı yapıldı

A meeting was held to inform our 9th classes about Math Olympics.

Eyl

Geçen yıllarda kategorisinde Türkiye 3. de bulunan takımımız İstanbul teknofestte. Kendilerine okulumuz adına başarılar diliyoruz

Eyl

Hazır bulunuşluk düzeyi, öğrenmeyi dolayısıyla öğretimi etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Etkili bir öğretim için etkili bir değerlendirme ve analiz yapması gerekir.

Biga İÇDAŞ Fen Lisesi olarak tüm sınıflarımızın seviyelerini görmek, eksiklerini analiz edip tamamlamak için hazır bulunuşluk sınavı uyguladık.

Her öğrenciyi, her ayrıntıyı, her fikri önemsiyoruz. Takipte kalın.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

We know our level and map our road.

The readiness level is one of the most important factors that effects education. For an effective education there must be an effective evaluation and analysis. Today, as Biga Icdas Science High School we have made an achievement test for all grades to see our level and to find ,analyze and complete our missing parts.

We value each student, each detail and each idea.

Keep following us.

Eyl

Okulumuz yurdunda kalacak yeni misafirlerimizle tanıştık. #bizhazırız @ İÇDAŞ FEN LİSESİ
We met our new boarding students. #weareready

Eyl

2019 2020 Eğitim öğretim yılını açılış törenimizle başlattık.Bu öğretim yılında da tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.

Ağu

2018-2019  Eğitim Öğretim yılı yaz kurslarımızı 08/08/2019 tarihi itibariyle tamamlamış bulunuyoruz.

Yeni ders ve nöbet programları aşagıdaki gibi düzenlenmistir.